קריוקי בימי בין המצרים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/07/12 13:09 כא בתמוז התשעב

שאלה

האם מותר לערוך קריוקי כשרק אנחנו שרות בשלושת השבועות?

(השירה איננה מביאה לידי ריקוד.)

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

גם שירה שלא מביאה לידי רקוד, אבל השירה עצמה היא של שמחה נאסרה (יש שאסרו לשיר במוצאי שבת שירי אליהו הנביא וכד') מה שמקילים בשירים שאינם מביאים לידי ריקוד היינו כשאין זה מיועד לשירה, ברור שאין לשמוע קונצרט פסנתר וכד' מכיוון שזה ייעוד לשירה, אבל אם אדם שומע מוזיקה שקטה ולא מייחד עצמו לשירה, במקרה כזה אם לא מביא את האדם לריקוד יש שהקלו, אבל כשאדם מייחד עצמו לשמיעת מוזיקה בכך אין להקל. ועל כן קריוקי אין להקל לעשותו בימי בין המצרים.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון