קריאת תורה בתענית בפרשת ויחל בקול רם?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 31/12/06 23:22 י בטבת התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב

בקריאת התורה היום י' טבת שוב נתקלתי

בבעיה שמטרידה אותי כל תענית מחדש -

יש קטעים שכל הציבור קורא בקול והחזן קורא אחריו.

אחד מהם הוא י"ג מידות. שאלתי היא-עד היכן צריך לקרוא בקול את י"ג המידות? האם עד סוף הפס' הראשון? אולי עד סוף 2 הפס'? ואולי

עד המילה "ונקה" כמו בתחנון בימות החול?

תודה מראש וכל טוב

תשובה

ב"ה

שלום.

המנהג שאתה מזכיר הוא מנהג האשכנזים .והמטרה היא לעורר הלבבות ולקרוא בקול גול להשם את חצי הפסוק "שוב מחרון אפך והנחם על הרעה לעמך" וגם לקרוא את יג מידות רחמים בקול עד המילה ונקה .וכתב המגן אברהם בשו"ע סימן תקס"ו שכיוון שזה דרך בקשה ותפילה אז מותר שלא לקרוא פסוק שם.
והוסיף המשנה ברורה שם וכתב :
"העולה לתורה וכן החזן הקורא אין אומר אותן פסוקים עם הקהל רק אח"כ כשסיימו הקהל אז קורא החזן עם העולה בתורה וראוי ליזהר שהש"ץ ימתין עד שיסיימו כולם ואח"כ יתחיל לקרות כדי שישמעו כולם מתורה:"

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.