קריאת שמע שעל המיטה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 22/04/07 17:03 ד באייר התשסז

שאלה

שלום..!!

אני צריכה בבקשה דחוף!!! שתענו לי על שאלות בקשר לקריאת שמע שעל המיטה..

1- האם מותר להגיד את קריאת שמע (או חלק ממינה) גם לאחר חצות..??

2-אם הורי אומרים לי ללכת לישון כי הם ממש רוצים שאני אלך לישון (ולי לוקח הרבה זמן להגיד קריאת שמע כי אני אומרת את הכל מ"ריבונו של עולם" עד 4 פסוקי התהילים) ואם אני יגיד את זה זה לפחות עוד רבע שעה והם יהיו ממש מעוצבנים וזה לא כיבוד הורים..!!! אז מה צריך לעשות??

תודה רבה רבה..

תשובה

בס"ד
שלום רב
אני שמח על הרגישות ועל המחשבה, וממש משמח אותי לקרוא על רצינות בקריאת שמע, זה דבר נפלא.
ובקשר לדברים ששאלת באופן הספיציפי:
א. קריאת שמע אומרים גם אחרי חצות לילה, אלא שישנו דיון האם אומרים ברכת המפיל לאחר חצות, ויש צדדים לכאן ולכאן, אך בכל אופן את כל שאר הקריאת שמע אומרים גם אחר חצות. גם ברכת המפיל רבים נוהגים לומר אחר חצות.
ב. אכן, אם ההורים עצבניים, לא רצוי להוסיף תבן למדורה, ולכן במצב זה, אני מציע לך להגיד קריאת שמע בעל פה מה שאת יודעת, ותתפללי בתפילה שלך לה' שאת היית רוצה לומר עוד, אך מפני כיבוד הורים את עושה כן, ויהי רצון כאילו אמרת את הכל.
אכן ישנו דיון בין הפוסקים מתי שומעים להורים בניגוד לתורה, אך הואיל וכאן אין ממש הלכה, ואין חיוב להגיד את הכל, אלא זה דבר טוב וחשוב, ראוי במצב זה שלא יהיה בניגוד להורים, ויגרום להם צער. כך פוסק בשו"ת באר משה, לפי הזכור לי.
בברכת כל טוב
יצחק.
zahig2@shoresh.org.il