קריאת שמע בישיבה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/07/12 00:16 א באב התשעב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב

פעם למדתי בקיצור שולחן ערוך שצריך לקרוא קריאת בישיבה, וב"ה אני אכן מקפיד על כך.

השאלה שלי האם צריך להקפיד גם בתפילת מעריב, או רק בתפילת שחרית? ועוד, למה צריכים לומר את זה בישיבה, מה רע בעמידה?

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הדבר שאין לעשותו הוא לקום בגלל קריאת שמע. אבל מי שממילא עומד בגלל סיבות שונות, לא חייב למצוא מקום לשבת בגלל קריאת שמע.

להרחבה של הדברים, ציטוט מתוך שעור של הרב אליהו:

נחלקו תנאים במשנה אם חייב אדם לקרוא ק"ש בישיבה או אפשר גם בעמידה, ולמעשה מרן הרי"ח הטוב כותב ב"בן איש חי" (וארא, טו, טז) שהדין הוא כך: "צריך לקרוא כל קריאת שמע בישיבה. ואם היה עומד יכול להמשיך לעמוד. אבל אם היה יושב ורוצה להחמיר על עצמו לעמוד בקריאת שמע - הרי זה עבריין. ומותר לעמוד למי שהוא עייף וחושש שירדם.

מתוך:
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=6473