קריאת שם לתינוקת על שם סבתא רבא של האבא

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/01/12 11:56 א בשבט התשעב

שאלה

שלום הרב,

בעלי מעוניין לקרוא לתינוקת שתיוולד לנו בע"ה בשם שני, על שם סבתא רבא שלו עצמו, כיוון שטרם נקרא מישהו על שמה במשפחה.

שאלותיי:

1. האם אין בכך פער דורות גדול מדי? לקרוא לתינוקת על שם סבתא רבא של האבא?

2. בעלי עצמו ראה אותה בתור ילד, אך הוא אינו מכיר אותה, כלומר אינו יכול להעיד על אופיה או לספר עליה. היא לא דיברה כלל בשפתו והם לא תקשרו ביניהם. האם אין טעם לפגם בלקרוא לתינוקת על שם אישה שאיננו יודעים לספר עליה דבר? אני מניחה שאם נשאל את המשפחה נוכל לשמוע קצת יותר, אבל בכ"ז- אני, בתור אמא, צריכה לשקול לקרוא לבת שלי על שם אישה שבעלי מודה שהוא אינו ממש מכיר...

תודה מראש

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

1.אין בעיה של פער דורות, הרי יש קוראים על שם האבות או חכמים מדורות קודמים.

2. אין בזה פגם, לא צריך לדעת את כל הביוגרפיה שלה על מנת להקרא על שמה, יש בזה ערך שהבת תדע שהיא קרויה על שם אחת מאימותיה בדורות הקודמים, ובכך היא מקבלת את ערך כיבוד הורים ודורות קודמים, דבר שחשוב כשלעצמו.

כמובן, אם אפשר לברר עליהה כמה פרטים וסיפורים זה טוב מאוד, וכשתספרו לבתכם - תעצימו את הסיפור ותוסיפו גם על התקופה והמקום שהיא גדלה וחיה, ויהיה בזה ערך חשוב,

בשעה טובה!

דני ארגמן