קרוב משפחה פגוע

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 14/09/08 09:32 יד באלול התשסח

שאלה

בס"ד

שלום רב.

לפני כמה שנים בן דוד שלי חשב שאני ניסיתי לעשות לו תרגיל מסריח. הוא חש שאני שקרתי לו ועשיתי משהו לא י]פה ולא יאה.

והאמת היא שהכל שקר וכזב, מאז הוא מאד פגוע, לא מדבר איתי, מתעלם ממני לחלוטין כאילו אני אויר. לדעתי, יש לו איזו בעיה חברתית פסיכולוגית.

השאלה היא, האם אני צריך לבקש ממנו סליחה על דבר שבאמת לא עשיתי והוא רק דמיין וחשב והבין שעשיתי?

אני בקשתי ממנו סליחה והוא לא קיבל. מה עושים?

תשובה

שלום

עלייך להבהיר לו את מה שקרה באופן בהיר וברור את מה שקרה ואת אי ההבנה ואפ' להתנצל על כך שהוא נפגע אפ' שלא היה כלום, סוף כל סוף הוא נפגע ועל כך אתה באמת מצטער.
אבל אם עשית זאת ג' פעמים והיתנצלת בכנות והוא לא קיבל אתה פטור, ואם באמת יש לו בעיה אוביקטיבית כגון פיגור אולי כדי להייעץ עם איש מקצוע כיצד להעביר לו את המסר, ההבהרה וההיתנצלות, באופן הכי טוב ויעיל.

בהצלחה