קראים

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 18/04/08 16:06 יג בניסן התשסח

שאלה

שלום,

רציתי לדעת האם קראים צריכים לעבור גיור?

תודה,

ענבל.

תשובה

מועדים לשמחה!

השאלה היא שאלה גדולה הגוררת מחלוקת גדולה בעקבותיה.
ראוי ללמוד את המקורות הבאים: שו"ת ציץ אליעזר חלק ה סי´ טז ושו"ת יביע אומר חלק ח אה"ע סי´ יב.

יש המצריכים גיור ויש המתירים חיתון. (ויש שאומרים הפוך)

בסיכום דבריו כותב הרב עובדיה יוסף:
המורם מכל האמור שיש מקום רב לקרב את הקראים, ולהתיר להם לישא בת ישראל, לאחר קבלת דברי חברות, והנכון לשלוח אותם תחלה אצל תלמיד חכם ירא שמים, ללמוד את עיקרי ההלכות של יסודות היהדות, כגון שבת ומועדי ישראל, ובפרט פסח וכיפור, וכן עניני הכשרות, וטהרת המשפחה, גם את הבחור וגם את הבחורה שעומדים להנשא זה לזה, כדי שידעו את הדרך אשר ילכו בה ואת המעשה אשר יעשום, וכן יש להטיל על הבחור ללכת אל בית הכנסת שלנו הסמוך למעונו, כדי שיתרגל בנוסחי תפלתינו ויתחזק בתורה ויראת שמים, ורק אח"כ יקבלוהו להשיאו אשה בת ישראל לאחר קבלת דברי חברות. והשי"ת יאיר עינינו בתורתו הקדושה אמן.

כל טוב

יהב

(המשיב אינו רב)