קראים

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 02/06/07 22:34 טז בסיון התשסז

שאלה

אני יוצאת עם בחור קראי שהוא מקיים די שומר מצוות ומבין יותר ביהדות שלנו. רציתי לדעת אם יש בזה בעיה בכלל או בהמשך מבחינת הרבנות והאם היא ניתנת לפתירה?

תודה.

תשובה

שלום וברכה!

כן, יש בעיה עם קראים מבחינת הרבנות. אם מדובר בקראי מקרים שבאוקראינה, אז הוא גוי וחייב לעבור תהליך גיור. אם מדובר בקראי מצרי, אז הוא יהודי , אך לא מחתנים אותם כיוון שיש בהם חשש גדול לממזרות. מי שמתעסק עם קראי מצרים ויכול לפסוק בענינם זה רב עובדיה יוסף שליט"א . כדאי לפנות למזכרו ולשאול פסק של רב עובדיה יוסף. יש כתות שונות של הקראים ולכל אחת יש בעיות משלה.

בברכה,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון