קראות

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 22/09/07 19:40 י בתשרי התשסח

שאלה

שלום רב!

אני יוצאת עם בחור קראי שהוריו ממצריים, הוא ציין כי עבר תהליך כלשהוא ברבנות וכי בתעודת הזהות שלו מצויין כי הוא יהודי. רציתי לדעת האם מבחינת הרבנות ישנה איזו בעיה במידה ונחליט להתחתן

תודה מראש,אשמח לתשובה בעניין

תשובה

א. תעודת הזהות אינה מהווה מקור שעל פיו הרבנות קובעת יהדותו של אדם.
ב. באשר לתהליך שעבר – יתכן שמדובר בתהליך שנקרא קבלת דברי חברות, ואם כן הוא עשה את הדבר הנכון שיאפשר את אישור יהדותו, בהנחה שיש לו אישור על כך.
ג. באופן כללי: הרב עובדיה יוסף פסק שיש לקרב את הקראים ולהתיר להם לשאת בת ישראל, לאחר שיקבלו דברי חברות, והכוונה לקבלת המצוות על פי התורה שבעל פה והלכה שבידינו.
אמנם רוב הרבנויות בארץ אינן מוכנות לרשום קראים לנישואין אולם ניתן להירשם ברבנות של המועצה האזורית גזר אצל הרב יצחק בניזרי, רב המושב יד רמב"ם. מס' הטל' שלו הם: 089226533 או 0544236522.

מה שיהיה – שיהיה בהצלחה
חג שמח
רונן לוביץ