קצירת איברים מאנשים חיים בסין

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/03/07 22:41 ז בניסן התשסז

שאלה

שלום רב

לאחרונה, התברר שהמשטר הקומוניסטי הסיני עוצר אנשים חפים מפשע על רקע אמונתם או/ו דעותיהם, מכניסים אותם למחנות ריכוז וברגע שיש חולה מהעולם שאיבריו של אסיר מתאימים לו, פשוט הורגים את האסיר החף מפשע ומוכרים את איבריו.

כיצד התורה רואה עניין זה? ומה על יהודים לעשות במצב כזה?

תודה רבה,

כל טוב

טל

תשובה

שלום וברכה
מדובר באחד הזוועות המוסריות הקשות ביותר בעולמנו.
זהו מעשה רצח במובן הפשוט ביותר של המילה, ומדובר באחת הזוועות המוסריות שהנביא ציין "הרצחת וגם ירשת".
בשל כך, עמדתי היא שיש להוציא איסור חד משמעי להשתמש באברים אלה, ואפילו אם מדובר בהצלת חיים של יהודי ובפיקוח נפש של ממש - יש איסור לעשות את העוול המוסרי הזה. זו שאלה סבוכה בהלכה, אולם ניתן לנמקה ולהוכיחה.

כל טוב