קפה שחור מחו''ל

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 15/12/06 10:32 כד בכסלו התשסז

שאלה

האם יש צורך בכשרות עבור קפה שחור ?

תוצרת חברת LAVAZZA איטליה.

crema E gusto

תשובה

אינני מכיר את החברה שציינת, ואת סוג המוצר הספציפי.
אבל חשוב לדעת: כל מוצר שעובר תהליך כלשהו מעבר לקטיפתו מעץ צריך הכשר. האמת היא, שגם פירות וירקות ישר מן השדה או הפרדס צריכים הכשר בגלל תרומות ומעשרות, כלאיים, ערלה וכדומה.
באשר לקפה שחור: גם פולי קפה ללא שום עיבוד צריך לדעת שאינם עורלה כי דין עורלה נוהג גם בחו"ל. הפולים שעברו קלייה – יש צורך בבירור שאינם בישולי עכו"ם למי שמקפיד על בישולי עכו"ם, יש לדעת אם התנור בו הם עוברים תהליך הקליה הינו תנור כשר, אם עברו טחינה יש לדעת כשרות המטחנה, אם כבר נמצאים בשקית, המוצרים בימינו כמעט בכל מוצר מעורבים מרכיבים נוספים שלא תמיד חייבים להיות מדווחים והם חשובים למוצר באופן שלא בכל מקרה בטלים.
משיקולים אלה ונוספים, יש צורך בהכשר טוב גם במוצרים שנראה כאילו לא יכולה להיות בהם בעיה כלשהי.