קעקוע

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 20/03/08 10:48 יג באדר ב'

שאלה

שלום,

ברצוני לעשות קעקוע ("טאטו") ואני יודעת שמבחינה דתית יש עם זה בעיה, השבוע מישהי שעשתה קעקוע אמרה לי שיש כבר רבנים שמתירים זאת, רציתי לדעת היכן הדברים עומדים ואם אכן ישנם רבנים המתירים לעשות קעקוע לשם יופי וצורך אישי-נשי,לא לצורך עינוי וסבל.אני אישית לא מתכוונת להחצין את הקעקוע אלא לעשותו בשבילי בלבד..תודה ואשמח לשמוע תשובה. פורים שמח!!

תשובה

אין שום התר לעשות כתובת קעקע. מדובר על לאו מפורש בתורה שטעמו כנראה הוא חוקות הגויים, גם אם מדובר במקום מוצנע.
לא יתכן שאיזה רב יתיר דבר כזה.