קניית בגדים בשלושת השבועות

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 27/06/07 22:37 יא בתמוז התשסז

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

האם מותר לי ל-ק-נ-ו-ת בגדים בשלושת השבועות אך לא ללבוש אותם?

ולמה עדיף שלא לצאת למקומות (כמו מים) בשלושת השבועות? אמרו לי שכדאי להישמר כי קרו בזמן הזה מכל מיני פורענויות.. אבל ת'כלס מה הקטע? אם ד' החליט שח"ו יקרה למישהו משהו, אז זה יקרה בלי קשר!! אשמח לתשובה בעניין..

תודה ושבת שלום.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בע"ה
שבוע טוב,
היום אנחנו מברכים "שהחיינו " בזמן הלבישה הראשונה ולא בזמן הקניה , ולכן לכא' אין איסור לקנות בימים אלו של בין המיצרים,
אבל בתשעת הימים שמר"ח ועד אחרי ט' באב, כיון שהרצוי הוא למעט בשמחה ולא לעסוק בדברים שאין בהם צורך, לכן בימים הללו כדאי להימנע גם מקניה.
כל טוב,

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן