קניה ושימוש בבין המצרים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/07/12 19:46 כ בתמוז התשעב

שאלה

שלום רב,

אנחנו נמצאים עכשיו בתקופת בין המצרים ויש לי כמה שאלות לגבי זה:

1) קניתי היום לקים והשאלה שלי האם מותר היה לי לקנות את הלקים שהרי לא מברכים עליהם ברכת "שהחיינו".

2) האם אני יכולה להשתמש בזה, האם יש איסור במריחת הלק שקניתי?

3) האם מותר לשמוע מוזיקה בתקופה זו עד ראש חודש אב?

4) ממתי אסור לכבס לפי מנהג הספרדים?

יש לציין שאני נוהגת לפי הלכות הספרדים.

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. אפשר לקנות "לק".
2. אם הדבר מאד חשוב לך את יכולה לשים.
3. להקשיב במיוחד למוזיקה אין להתיר, אבל מוזיקה תוך כדי נסיעה עבודה וכדו', וכשהמוזיקה לא מביאה לידי ריקוד - אפשר להקל לשמוע.
4. השנה אין לכבס מיום ראשון ג' מנחם אב.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון