קניה בשלושת השבועות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/07/12 17:41 כ בתמוז התשעב

שאלה

שלום,

האם מותר לקנות טלוויזיה בשלושת השבועות (אין בקנייתה שמחה שמצריכה ברכת שהחיינו אלא אולי הטוב והמטיב...) והאם מותר להשתמש בה במידה ומותר לקנות?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם הקניה רק לעצמך, אין מקום לחלק בין קנית טלויזיה וקנית רהיטים. אין הצדקה לכך שלא לברך 'שהחיינו' על טלויזיה.
לכן אפשר לקנות מיד אבל השימוש צריך להתחיל אחרי ט' באב.

אבל אם הקניה אינה רק לעצמך אלא לבני הבית - אז הברכה היא 'הטוב והמטיב': אפשר לקנות ולהשתמש מיד.

ועיין
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=412
בפרק ז' - 'שהחיינו...'