קללה בראש ולא בדיבור

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 06/12/10 16:40 כט בכסלו התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב

יש לי שאלה קטנה: קללה שלא אמרתי אותה בפי והיא התרוצצה לי רק במוח והיא לא יצאה מפי בדיבור, נחשבת לקללה?

תשובה

שלום רב

לאיזה עניין נשאלת השאלה? אם לעניין איסור הלבנת פניו של חבר, או לעניין גרימת בושה לאחר - בכך שלא הוצאת את הקללה מפיך לא עברת.
אבל השאלה מה גרם לקללה לעמוד על קצה הלשון ולהתרוצץ במחשבות. יכול להיות שיש בכך איסור התורה "לא תשנא את אחיך בלבבך, הוכח תוכיח..." משמעות הדבר שלחשוב על אחר מחשבות רעות זה אסור וזה מזיק.
הפתרון אם כן הוא לא לקלל, אלא להוכיח בצורה הנכונה - דהיינו בדרך של שיתוף החבר ברגשות שלך, בכך שהוא פגע בך וכד'.

שנזכה להגיע למצב בו כל ישראל חברים.
אריאל
(המשיב אינו רב)