קירוב ורפורמים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/07/09 09:28 י באב התשסט

שאלה

שלום לרב,

חבר טוב שלי, יהודי טוב, שלא היה לא שום קשר ליהדות מלבד העובדה שהוא גר בארץ, החליט לעשות לעצמו את הבר מצווה עליה ויתר כשהיה בן 13.

זה כולל עליה לתורה וכו'.

העניין הוא, שהוא החליט לעשות את זה בבית כנסת רפורמי. לא שהוא רפורמי, פשוט החליט שהם יותר מתרכזים במשמעות ופחות בריטואל. ניסיתי להניא אותו מכך אך ללא הצלחה.

בכל אופן, השאלה שלי היא האם מותר לי להגיע לעליה שלו לתורה בבית כנסת רפורמי?

אני לא אתפלל או אענה לברכות פשוט אהיה שם.

חשבתי לעצמי, שאם למסגד מותר להיכנס...

שבת שלום!

רפאל

תשובה

שלום וברכה

אנו נמצאים במאבק רוחני עמוק עם האלטרנטיבות להלכה.
הרפורמים הם אחת האלטרנטיבות היותר רחוקות מעולמה של ההלכה, ועל כן אנחנו לא שותפים בזיוף.
זו הסיבה שלא הולכים לבר מצווה הנעשית שם.
הדבר אינו מונע לבוא לאחר הטקס שהם עושים, לברך את החבר שלך ולהיות עימו ביום שמחתו.

כל טוב