קיצור שולחן ערוך וכיבוד הורים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 01/06/07 00:08 טו בסיון התשסז

שאלה

שלום!!

א.מה החשיבות של הקיצור שולחן ערוך?האם זה נקרא תורה שבע"פ?לפני כמה זמן הוא נכתב?וע"י מי?

ב.האם כאשר אני מבקשת בקשות על אבי ואמי מותר לי להזכיר את שמם בתפילה?[כי הרי אסור לילדים לקרוא בשמם הפרטי של הוריהם...]

סליחה על הנושאים השונים בשאלה...

השאלה דחופה!!תודה ויישר כוח!!

תשובה

שלום רב
את מוזמנת לשאול מה שאת צריכה, ותרגישי נח, אם לא נוכל לעזור, נשתדל להפנות אותך לאחרים.
ואענה על שאלותיך בקצרה.
1. הקיצור שולחן ערוך הוא ספר חשוב, שהוא מביא את ההלכות היום יומיות של האדם, באופן קצר וברור. ההלכה היא ארוכה, ולכן קשה לאנשים ללמוד את הדברים מהמקורות, ולכן כתבו הלכות מעשיות בקיצור, על מנת שהאדם ידע מה לעשות ומה לא.
הוא נקרא תורה שבעל פה, שכן הוא לא תורה שבכתב. תורה שבכתב זה רק אחד מכד' ספרי התנ"ך, שאר התורה היא תורה שבעל פה.
2. אפשר לקרוא את הפרטים האישיים שלו בכתובת: http://he.wikipedia.org/wiki/שלמה_גנצפריד
3.כאשר מתפללים על ההורים, מותר להזכיר את השם שלהם, ואף ראוי הדבר.
שיהיה כל טוב
יצחק.
zahig2@shoresh.org.il