קיום אלוקים

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 31/12/07 20:38 כב בטבת התשסח

שאלה

כבר הרבה זמן עולות לי כל מיני שאלות בקשר לעצם קיומו של אלוקים. הייתי רוצה שהרב יסביר לי למה האמונה של הדתיים בקיומו של אלוקים היא כל כך טריויאלית? כששאלתי חברים דתיים שלי איך הם יכולים להוכיח לי שיש בורא לעולם אף אחד לא הצליח להסביר לי אלא אמר שזה רגש כלשהו. אבל אני לא מבין את זה. האם זה שאני מרגיש משהו אומר שהוא קיים? אם יש לי תחושה שרוצים להרוג אותי, זה אומר שבאמת רוצים להרוג אותי? הרי זה רק פרנויה. ואם אני אומר שמישהו רוצה להרוג אותי אני צריך להוכיח את זה. לסיכום, השאלה שלי היא איך מוכיחים שה' קיים?

אשמח אם הרב יענה בהקדם.

תשובה

http://kipa.co.il/admin/ask_new/a.asp?id=138422עניתי, עיין בקישור