קידוש ליל שבת

חדשות כיפה הרב דוד לוי 11/01/12 14:30 טז בטבת התשעב

שאלה

שלום רב

אני עושה קידוש בליל שבת לבד האם אני צריך להגיד "אשת חיל" ו האם זה חובה?

ו בהמשך הקידוש יש לשם יחוד קדשא בריך הוא... ו מוזכר שם "וימשך לנו ולנשותינו ולבנינו ובנותינו..." אני לא נשוי ואין לי ילדים האם אני יכול להגיד את הנוסח הזה?

ו האם זה בסדר לערבב מיץ ענבים עם יין כי קשה לי לשתות רק יין או שעדיף לקדש רק על מיץ ענבים

תשובה

שלום לך

זה לא חובה,
כמעט כל ישראל נוהגים כך ועיקר הכוונה הוא על כנסת ישראל והקב"ה לרוב הדעות אין לכך משמעות לגבי בעלת הבית. אתה גם יכול לראות באמא שלך את אשת החיל אם תרצה.

1. בודאי שכן.
אף אחד לא נשוי לכמה נשים ובכל אופן כולנו אומרים זאת בלשון רבים שכן מדובר על כל נשות ובנות עם ישראל וכך גם נהגתי לומר לפני שנולדו לי בנותי.
למדתי זאת מדודי שלא זכה לילדים במשך כ 60 שנות נישואיו.

2. אפשר לערבב וניתן לקדש גם על מיץ ענבים שברכתו הגפן.
וכן ניתן גם לקדש על מיץ ענבים.

אין לקדש על מיץ ענבים שאינו מכיל פרי או מכיל פרי בכמות קטנה ובד"כ נמצא במדפי המשקאות הקלים ולא במדפי היין ומיץ הענבים כמעט טבור מגפן יין

בברכת שבת שלום דוד לוי