קידוש לבנה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 25/03/07 15:10 ו בניסן התשסז

שאלה

רציתי לדעת לאיזה כיוון יש לכוון בזמן אמירת קידוש לבנה ? האם ללבנה או לכיוון התפילה ( ירושלים)?

תודה וחג שמח

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום!
עיין בשו"ע אורח חיים סימן תכו סעיף ב', ושם במשנה ברורה סעיף קטן י"ג.
מסקנת המשנה ברורה שם שיש להסתכל על הלבנה פעם אחת לפני הברכה, ואחר כך לא להסתכל בה יותר (וכן בריקוד להיזהר לא לכרוע ברך לכיוון הלבנה)- כל זאת כדי שלא יראה חס וחלילה כמתפלל ללבנה. אמנם גם הפונה ללבנה יש לו על מי לסמוך (עיין שם בשער הציון סעיף קטן יד)
מטרת קידוש הלבנה להודות לה' יתברך על חידוש אור הלבנה בכל חודש. יש לה דין של ברכה, ולכן אין חובה לומר דווקא לכיוון ירושלים (כמו כל ברכה אחרת), אף על פי כן, ברוב המקומות שהייתי הציבור פונה לירושלים, וכן בקהילתנו הרב ועוד כמה תלמידי חכמים פונים לירושלים.

חג שמח!
ישראל (אינני רב)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן