קידוש לבנה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 25/01/05 19:09 טו בשבט התשסה

שאלה

לאיזה כיוון צריך להתפלל כשמקדשים את הלבנה האם לירושלים או ללבנה עצמה?

אשמח לקבל מקורות

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד

שלום רב.

נוהגים להביט לפני הברכה בלבנה ,אמנם יש המקפדים רק פעם אחת,ואחר כך להביט בסדור .
אבל לא צריך לפנות לירושלים.
אנו אומרים "כשם שאני רוקד כ נ ג ד ך .."
משמע,לא לכבון אחר.
אבל יש משמעות עמוקה לכך..."אמר אביי אלמלי לא זכו ב"י אלה להקביל פני א ב י ה ם ש ב ש מ י ם פעם בחודש דיים"
משמע שזו הקבלת פי שכינה ממש,והוסבר בחסידות בברכה לבנה אנו מקבלים שפע רוחני אדיר מעין מלוי המצברים
האישים שלנו.וזו היציאה לקראת ...
זאת אומרת הלב צריך להיות מכוון לבורא,זה העיקר,כשהגוף והלבנה רק מסייעים.

בברכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן