קידוש לבנה ונשים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/10/11 12:36 יא בתשרי התשעב

שאלה

שלום וברכה,

האם יש איזו מניעה שנשים תאמרנה ברכת קידוש לבנה?

בדר"כ נשים לא נמצאות בערבית בבית כנסת ולכן גם לא אומרות, אבל אתמול למשל בסיום הצום נשארתי יחד עם עוד מספר נשים לתפילת ערבית. חלק מהנשים ממהרות הביתה לטפל בילדים ולהכין אוכל, אבל אני נשארתי לחכות לבעלי.

אחרי תפילת ערבית כל הגברים יצאו החוצה לקידוש לבנה ואני עמדתי בצד ותהיתי האם מותר לי להתפלל את התפילה הזו?

זו תפילה שמיועדת רק לגברים?

אני מניחה שאני לא חייבת בתפילה זו, אבל אם נקלעתי למקום וזמני בידי האם בסדר שאתפלל אותה?

תודה ושנה טובה

תשובה

שלום וברכה

איני מוצא שום מניעה שנשים תאמרנה את התפילה ואת הברכה, כפי שהן אומרות את כל התפילות.

כל טוב