קיבלתי זיכוי שלא מגיע לי

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 26/03/07 11:09 ז בניסן התשסז

שאלה

ב"ה

שלום כבוד הרב.

לפני כמה חודשים החזרתי לחנות בגדים סריג שקניתי שם כי התחרטתי שקניתי אותו. כשבאתי להחזיר אותו המוכרת שמה לב שיש בו פגם קטן, וסירבה לקבלו. אני טענתי שקניתי אותו עם הפגם, אז היא הסכימה לקבלו, הניחה אותו בערמת "סוג ב'", ונתנה לי זיכוי על שוויו.

לאחר כמה זמן, נזכרתי לפתע שאני פגמתי בסריג בטעות כשהוא היה בבית שלי, וכשקניתי אותו הוא היה שלם. (לא זכרתי זאת כשאמרתי למוכרת שקניתי אותו עם הפגם.)

התקשרתי לחנות, כדי לקנות את הסריג בחזרה במחיר מלא, אך הם כבר לא מצאו אותו. סביר להניח שנמכר במחיר נמוך בתור סוג ב'.

האם אני צריכה להחזיר לחנות את הפער בין המחיר המקורי לבין המחיר שהסריג נמכר בפועל בתור סוג ב'?

אולי אני צריכה לקנות מהם פריט אחר שהוא סוג ב' ולשלם עליו את המחיר המקורי?

תודה רבה רבה.

תשובה

בע"ה
שלום רב,
צריך להחזיר את ההפרש ולהתנצל על הטעות . אם אין מי שיזכור את הדבר, יש שתי אפשרויות :
א. לתת סכות מסויים כפשרה.
ב. לסכם איתם שתתני סכום מסויים לצדקה, ובזה תהיה מחילה גמורה.
בברכה, אליעזר