קטפית עלים מעץ ברחוב

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 02/09/08 22:11 ב באלול התשסח

שאלה

שלום לכבוד הרב!

ברחוב בו אני גרה יש בית עם עץ תאנה הפונה לרחוב, כלומר יש הרבה עלים וענפים שעוקפים את הגדר של הבית. יש לי תלולות על העור ביד וידוע לי שחלב תאנה, הנוזל שיוצא מהענף כשחותכים אותו, עוזר לרפא זאת.

1) האם מותר לי לקטוף עלים מאותו עץ, (בערך כל יום לקטוף עלה או שניים), מהצד הפונה לרחוב? האם יש הבדל בשנת שמיטה?

2) כמו כן, האם מותר לקטוף עלים או פירות מעץ השייך לעיריה, כלומר סתם עץ ברחוב?

3) והאם מותר לקטוף מעץ השייך לבית כנסת? ומה הדין אם אבא שלי שייך לועד בית הכנסת והוא מסכים לקטוף?

4) עבדתי שנה שעברה במעון ילדים ולפעמים השתמשתי בחומרים ששיכים למעון כדי להכין ברכה לאנשי הצוות, (לדוגמא ברכה למישהי שבכתה כדי לשמח אותה וכדומה), האם זה אסור? אם זה אסור, כיצד עלי לתקן זאת?

תודה רבה רבה!

תשובה

שלום
אסור לקטוף מעץ של הרבים, אם אבא שלך רשאי לחלק ממון בית הכנסת אזיי מותר.
בקשר למעון, נראה הדבר סביר.
ברכה והצלחה