קטניות/ מצה עשירה- סיבה בריאותית

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 02/04/09 15:00 ח בניסן התשסט

שאלה

שלום,

אני מקפידה לא לאכול קטניות ומצה עשירה בפסח, אך השנה גילו לי מחלת מעיים (הגוף שלי לא מעכל המון דברים שאני אוכלת). אני ממש לא יודעת איך אסתדר בפסח (גם ככה אין יותר מדי מה לאכול :-)...)

השאלה שלי, האם מותר לי, במקרה הצורך, לאכול מצה עשירה/ קטניות?

תודה רבה

חג כשר ושמח

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

כשיש בעיה בריאותית במזון ניתן להקל ולאכול קטניות.
ממצה עשירה עדיף להמנע, אלא אם כן יכולים להגיע לסכנה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן