קוקוס

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 10/08/06 23:12 טז באב התשסו

שאלה

שלום לכבוד הרב!

קוקוס או פירורי קוקוס- האם יש בעיה של כשרות של עורלה או תרומות ומעשרות?

ההורים שלי נוהגים לקנות פירות בשוק שם יש כעשרים אחוזי עורלה. ידוע לי שיש פירות שאחוזי העורלה שלהם נמוכים ולכן מותר לקנותם, איך אפשר לדעת מהם הפירות האלו?

אמא שלי נוהגת לקנות פירות בשוק בלי לשאול את המוכר על כשרות והיא מפרישה תרומות ומעשרות בבית. האם אסור לאכול מהפירות האלו מחשש עורלה?

תודה רבה.

תשובה

בע"ה
שלום רב,
לא ידוע לי על קוקוס שגדל בארץ ישראל, ולכן אין בעיות של ערלה ותרו"מ . מה שכן, יכול להיות שיש בעיות כשרות בתהליך היבוש או העיבוד של הקוקוס ולכן צריך לקנות רק עם "הכשר".
טבלת אחוזי ערלה בשוק ניתן להשיג במשרדי "המכון לחקר החקלאות על פי התורה".
לפי הרב עובדיה יוסף , ניתן לסמוך על כך שרב הפרות אים ערלה , ולאכול . נראה חלי שכל עוד את בבית הורייך, והם סומכים על כך, תאכלי אתם. אם בע"ה שכשתהיי ברשות עצמך, תרצי להחמיר כדעות אחרות שחוששות בערלה גם לאחוזים נמוכים יותר - תבא עלייך ברכה, אבל כבוד הורים חשוב יותר.
בברכה, אליעזר