קול באשה ערוה?

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 22/11/06 21:28 א בכסלו התשסז

שאלה

שלום רב..!

ברצוני לשאול מדוע לגבר אסור לשמוע קול אישה שרה...?

ולנשים מותר לשמוע קול גבר..?

יום טוב...

תשובה

בעזה"י

שלום,

באופן כללי היצר אצל הגברים הוא חזק יותר ואילו נשים הן בעלות שליטה עצמית גבוהה יותר ורגישות ומודעות עמוקה יותר לעצמן.

מסיבה זו חכמים חששו הרבה יותר ליכולתם של גברים להפגע מאיבוד שליטה על יצרם מאשר נשים (אם כי כמובן שגם נשים אינן חסינות לחלוטין).

שירה, לימדו אותנו חכמים, היא ביטוי פנימי מאד של הנשמה ושל רגש עוצמתי במיוחד.
לכן שירה של נשים (מהיותה נובעת ממקום עמוק יותר) היא עוצמתית יותר.
בשירה יש מימד של גילוי וחשיפת הפנימיות ועל כן בכוחה לקרב אנשים, להפיל מחיצות ולהפשיר את הקרח.
אלא שלעיתים, איננו רוצים בקרבה יתר על המידה בין גבר ואשה שאסורים אחד על השני ועל כן קבעו חכמים ש"קול באישה ערווה" - אישה בשירתה חושפת דברים פנימיים בדומה לחשיפה של אברים צנועים ('ערווה').
על כן בעקרון, גברים נמנעים מלשמוע שירה של נשים שאסורות להן.

בברכה,
אור
צוות ישיבת צפת