קול אישה.

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/06/07 02:12 כה בסיון התשסז

שאלה

בס"ד.

שלום רב.

יש לי בעיה קטנה.

אני חיה במשפחה רק עם בנות, אמא, אבא ו3 אחיות. אצלנו שירה זה החיים, גדלנו על שירה. כמעט כל הזמן בבית אנחנו שרות יחד. לפני חודשיים אחותי הגדולה התחתנה, והיא דורשת שלא נשיר בשבתות לידו. וזה עושה לנו רע, הבית נהיה שקט, איך שאנחנו מתחילו לשיר היא משתיקה אותנו. היא טוענת שקול של שתיים לא מספיק בשביל לא להבחין בקול. השאלה שלי היא, אם אין איזשהו היתר, לא יודעת, אם אנחנו שרות שלושתנו עם אמא.. משהו?

אשמח אם תענו לי על השאלה המטרידה. אני.

תשובה

שלום וברכה
שאלה זו היא שאלה מורכבת מאוד על אף פשטותה, והיא מחייבת מאמר גדול ומנומק.
אכתוב רק את משפטי הסיכום:
א. זה ביתכן, ומותר לכן לשיר בו.
ב. הוא לא חייב לעזוב את השולחן, שכן מציאות זו היא דין "הנאה הבאה לו לאדם בעל כורחו". אם הוא רוצה לעשות זאת – מותר לו לעזוב, ומותר לכן למצוא דרך להתחשב בו, אולם אין בכוח אחותכם הנשואה לכפות את הדבר עליכן.
ג. כל זה מתוך הנחה שאכן קול שתי בנות אין בו די כדי להוות היתר מצד עצמו. ברם, במצבים אלה יש ללכת לקולא הגדולה ביותר האפשרית כדי שכוחם יוכלו לחיות איתה.

כל טוב