''קול אישה ערוה''

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 15/03/07 18:21 כה באדר התשסז

שאלה

הייתי רוצה לדעת מפרטי ההלכה של "קול אישה ערוה" או לחילופין לדעת היכן ניתן ללמוד ולהעמיק בנושא זה (באינטרנט או כל אמצעי שהוא).

תודה רבה

תשובה

בעזה"י

שלום,

"קול באשה ערווה" מתייחס להלכת הגמרא כי שמיעת שירת נשים או זמר של נשים ע"י גברים אסורה משום צניעות כלומר גדר של "עריות" או "ערווה".

אני מצרף קישור לשיעור של הרב אליעזר מלמד בנושא צניעות:
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=1831

בספרים רבים (בייחוד של הרב שלמה אבינר) שעוסקים בצניעות ניתן למצא פירוט נוסף הן של שורשי ומקורות האיסור והן לעניין דיונים הלכתיים עדכניים בו.

מי מהגולשים שמכיר עוד ספר או אתר שמרחיב בנושא מוזמן להגיב ולהוסיף...

בברכה,
אור
צוות ישיבת צפת