קול אישה בסעודה שלישית(בני עקיבא)

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/02/09 21:57 ט בשבט התשסט

שאלה

האם מותר לאישה להתחיל שיר בסעודה שלישית(בני עקיבא) כאשר יש שם גם בנים? אם אפשר להביא מקורות

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אין מקורות של ממש בנושא שירת נשים. הגמרא אומרת שקול באישה ערווה, וזה מקור היסוד לכל הפסיקה.
הראשונים דנים בהקשר האסור, בהבחנה בין קול שירה וקול דיבור וכדו' - אולם לא נכנסים לשאלה של פתיחת שירים וכדו'.
ההלכה אוסרת שמיעת שירי סולו של נשים, וכך יש לנהוג.

לגבי תחילת שיר: אם הכוונה היא רק לתחילת שיר ומיד כולם מצטרפים, נראה לי שיש להקל בדבר, הן בשל העובדה שמדובר בזמן קצר ביותר שאין בו כלל מקום להרהור (במקביל לדוגמה לפניה של אישה שאינה חייבת ללכת עם רעלה), והן בשל העובדה שלא ניתן להדיר בנות מלפתוח בשירים. ברם, מדובר בפתיחה בלבד, ולא בשירת אישה.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן