קולנוע

חדשות כיפה הרב שי פירון 19/08/04 23:16 ב באלול התשסד

שאלה

שלום לרב, לפעמים כשיוצא לי ללכת לסרט בקולנוע, (ברב-חן פ''ת) אני כל פעם תוהה מחדש האם מותר לי לקנות שם פפוקורןם או שתיה ?

ולחברי יש כרטיס שמקינה להם בקניית כרטים שתי נקודות כשיש להם 4 או יותר הם יכולים לקבל פופקורן או שתיה חינם האם מותר להשתמש בכרטיס זה ?

וגם האם מותר לי לקנות שם דברים סגורים כמו קולה בבקבוק ולא בכוס.

אש מח לקבל תשובה במהירות.

יום טוב, ותודה.

תשובה

שלומות.

אף שאין בעית כשרות נראית לעין, עדיין לא ידוע מקורם של גרעיני הפופקורן ולכן אין לקנות זאת. בנוגע למוצרים סגורים - אף שאין איסור באכילת הדבר יתכן ויש בכך משום מסייע בידי עוברי עבירה שהרי אם המוכרים ירויחו ללא שום הבחנה - לא תהיה להם סיבה לדאוג לתעודת כשרות. אשר על כן, מומלץ בחום שלא לקנות.

שי