קולנוע

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/06/04 14:28 יג בסיון התשסד

שאלה

כבוד הרב!

יש לי חברה ואנחנו שומרים נגיעה והכל טוב ויפה ברוך ה'.

עכשיו לי ולה יש ויכוח קטן היא טוענת שאסור ללכת לראות סרטים בבית קולנוע כעקרון מאחר ובגלל החושך (שמנסיוני האישי הוא אינו מוחלט...) יש מצב של ייחוד .

רק עוד דבר קטן מדובר על סרטים מצויירים (כדוגמת "שרק" אם כבוד הרב שמע עליו...) אז אין חשש לסרטים לא צנועים

בתודה מראש!

יוסי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אין דין "יחוד" באולם שבו יש הבה אנשים. וההפיך הוא הנכון יחוד משמעותו התבודדות והסתתרות (במכוון או לא במכוון) מעיני הציבור.

אבל אולי היא מנסה לרמוז לך רמז מאוד עבה ואתה לא נרמז?
אולי היא מצפה ממך לניצול זמן הפגישות שלכם ברמה קצת יותר גבוהה מסרטים מצויירים ?
אולי היא מצפה לזמן איכות?

תשים לב אחי! תכניס תוכן לפגישות שלכם! אל תהיה רדוד ! תוביל את הקשר ברמה גבוהה !

עיין גם בתשובתי "לראות סרטים מותר או אסור?" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=20865

בהצלחה,

עוזיאל

.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן