קולנוע

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 03/09/06 12:28 י באלול התשסו

שאלה

הרב,שלום.

האם מותר ללכת לקולנוע?

אין בזה משום איסור של"מראית עין"?

אסביר את שאלתי,כשחילונים רואים אדם דתי,שומר תורה ומצוות,נכנס לקולנוע הם לא יודעים איזה סרט יראה אבל, הם יכולים לחשוב ולומר שאפשר לראות כל סרט שבעולם כי יש פה אדם דתי.אז אם הוא בא לקולנוע ורואה סרט אז ברור שלי מותר.

מקווה שהסברתי בצורה מובנת את שאלתי.

תודה מראש.

תשובה

אני חושב שהבעיה קיימת אם הסרט אליו הולך האדם המגדיר עצמו כשומר מצוות, הוא סרט שאינו ראוי לצפיה, בגלל חוסר צניעות, בגלל מסרים אלימים או דברים אחרים שאינם ראויים. מכיון שאין היום הרבה סרטים (כך אני חושב, אולי אני טועה כי אינני מבקר בקולנוע...) שאין בעיות מאלה שהזכרתי, צריך לחשוב היטב היטב לפני שהולכים לסרט עם כיפה על הראש. סרט כמו "אושפיזין" של שולי רנד- אינני חושב שהיתה בעיה ללכת לצפות בו גם בקולנוע. אולי ההיפך הוא הנכון: ידעו שאנשים שומרי תורה ומצוות אינם מתנזרים מהליכה לבית הקולנוע "סתם ככה" אלא, אם יש סרט טוב- גם הם הולכים לצפות בו.