קולנוע בשלושת השבועות

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 15/07/06 22:59 יט בתמוז התשסו

שאלה

מותר ללכת בכלל לקולנוע בשלושת השבועות?

תשובה

שלום לך

בשלשת השבועות אין בעייה, מראש חודש ראוי שלא ללכת לקולנוע וזאת כיוון שהדבר נחשב כתענוג וגורם לשמחה (למרות שאומר ביושר שזוהי הרחבת האיסור מעבר לשולחן ערוך, ועיין בהמשך דברי).
עם זאת, וזו ההבהרה החשובה בתשובה, ראוי לזכור למה בכלל נאסרו הדברים ולהעצב אל לבנו שלא זכינו לשכינה שורה ולבית מקדש מפואר ומתוך כך להרגיש שאין בנו רצון, גם ללא ההלכה!!!, לעשות דברי שמחה.

שינחמנו ה' וישיב ביתנו כבראשונה , אריאל