קדיש יתום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/08/12 16:10 כד באב התשעב

שאלה

אני בן זכר יחידי לאבי שנפטר לפני כשמונה חודשים....בימי השלושים הקפדתי על תפילות במניין ואמירת קדיש...לאחר השלושים פחות הקפדתי בימות השבוע על תפילות במניין וכתוצאה מיכך גם בעיניין הקדישים...בשבתות אני מקפיד יותר....אני מקפיד גם לסיים את התהילים כל שבוע וגם ללמוד\לקרוא משניות לעילוי נשמתו...תרמתי גם סידורים וחומשים לבית הכנסת, אבל אני מרגיש שאני חוטא לו שאני לא מקפיד על הקדישים...השאלה שלי האם יש ביכולתי לתקן על הזמן שאבד באיזושהי דרך???

תשובה

בס"ד
שלום רב,

תחילה עליך לתקן מכאן ואילך: ככל יכולתך להקפיד להופיע לכל תפילה במנין ולומר קדיש.

יש מושג בחז"ל: "ברא מזכי אבא" = הבן מזכה את אביו. כל מה שתעשה להוסיף קדושה: בתפילה, לימוד תורה, מעשים טובים, קבלות של הקפדות בכל ענין שתבחר...
כל תוספת כזאת שתעשה מתוך כוונה לזכות את אביך יהיה בכך תיקון לקדישים שהחסרת.
ובבנין ירושלים תנוחם.