שאל את הרב

קדושה (של תפילת חזרה)

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 25/10/11 13:16 כז בתשרי התשעב

שאלה

לכב' הרב שלום, ברצוני לשאול כמה שאלות בענייני הקדושה:

1. כידוע, בזמן הקדושה כולם עומדים ואומרים בקול את הפסוקים "קדוש קדוש" וכו' תוך כדי הרמת העקבים. השאלה היא האם צריך גם לומר (בלחש) את הפסוקים המקדימים להם כגון: "לעומתם משבחים ואומרים", "ובדברי קדשך כתוב לאמור" וכן כנ"ל בקדושת כתר במוסף: "כבודו מלא עולם..", "ממקומו הוא יפן..", "הוא אלוהינו הוא אבינו..". או שאפשר להסתפק בכך שהשליח ציבור אומר אותם?

2. בקדושת כתר, מרימים כידוע את העקבים 3 פעמים ב"קדוש קדוש קדוש" וכן מרימים פעם אחת ב"ברוך כבוד ה' ממקומו" וב- "ימלוך ה' לעולם...". השאלה היא מה לגבי פסוק "שמע ישראל", האם גם בו צריך להרים את העקבים? וכן ב- "איה מקום כבודו להעריצו" ו- "אני ה' אלוהיכם (ממש לפני הסוף)?

3. מלבד קדושה דמעומד, ישנה גם קדושה דמיושב ("ובא לציון גואל" ובברכת יוצר אור). מה הדין לגבי השליח ציבור שכן נדרש לעמוד בקדושות אלה, האם הוא צריך להרים את העקבים בפסוקים הרלוונטיים?

תודה מראש!

תשובה

שלום
1- ע"פ ההלכה אין צריך אך נהגו כבר לאומרם.
2-אין צריך.
3- לא נהגו
ברכה והצלחה

כתבות נוספות