קבר כהן

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/07/07 23:31 יג באב התשסז

שאלה

אבי הכהן ז"ל, תלמיד חכם אשר זכה ללמוד בישיבת לומז'ה שם וכאן זכה לקבר בארץ ישראל, שלא כמו שאר משפחתו הי"ד, אשר על מצבתו מוזכרים ג"כ ככהנים.

ביום הזכרון לפטירתו, עלינו,צאצאיו כבכל שנה , לקברו.

להפתעתינו נכרו שתי שורות קברים מהצד הנגדי של השביל, [קברו צמוד לשביל] כך שמרגע הקבר עוד אדם בקברים שנוספו לא יהיו עוד ד' אמות שיאפשרו עליה לכהן לקברו בעתיד.

דבר זה מצער מאד את אימי שתחי'ה ואת משפחתנו.

השאלה: האם הלכתית ניתן למנוע מחברת קדישא יוזמת הצרת השביל את המשך העבודות והקבורה בקברים החדשים, שהרי מהסיבה הזו נקנתה החלקה הצמודה לשביל?

וכן, כיצד נעלה לקבר אם לא יהיו שם ד' אמות?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

השאלה היא כבדת משקל, ויש צדדים לכאן ולכאן, ועל כן נראה שכדאי לפנות לרב יעקב רוז'ה שליט"א מבת ים שהוא ממונה על בתי הקברות.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי