צריך ללכת לחתונה?

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 18/12/06 15:01 כז בכסלו התשסז

שאלה

שלום וברכה. דודה שלי מתחתנת בעז"ה סוף סוף ואני מתלבטת אם ללכת לחתונה מכיוון שהם "חיו בחטא" לפני שהתארסו ויש להם תינוק מכך...

אני לא מסיכמה עם הדרך, אך השאלה מה עליי לעשות כי הרי יש מצווה לשמח חתן וכלה ומעבר לכך היא דודה שלי?

תשובה

שלום וברכה ומזל טוב.
לפי דעתי אין שום בעיה ללכת לחתונה ואפילו חשוב מאוד שתלכי.
דבר ראשון, את לא השופטת של דודה שלך, את אחיינית שלה. [היא לא מבקשת ממך אישור למה שהיא עושה, רק שתשמחי בחתונתה.]
בנוסף, מאוד חשוב שהיא מתחתנת ולא ממשיכה לחיות באיסור, ועליך דווקא לשמוח על זה ולא להעצב. החתונה היא חיובית, ויש לשמוח עליה.[ נכון, בעבר הם חיו באיסור, אולם אם הם בוחרים לתקן זאת, עלייך לסייע להם].
אם חשוב לך להפגין את מורת רוחך מכך שחיו יחד לפני החתונה (דבר שלדעתי את צריכה לשקול היטב לפני), כדאי לך לחפש דרכים אחרות רגישות ועדינות לעשות זאת, ולחשוב היטב מה את מנסה להשיג ע"י מחאה זו. [במצבים שהנזק יהיה רב על התועלת כדאי לפעמים להישאר בשקט...]
שנזכה...
יוחנן (המשיב אינו רב)
צוות המשיבים ישיבת הר עציון