צפירה

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 16/04/07 16:57 כח בניסן התשסז

שאלה

אני נער שלומד בישיבה תיכוני בעיקרון כל הישיבה עומדת בצפירה אך שמעתי שמתנגדים לזה בגלל שזה מעשה גויים

מה לעשות ביום שני הקרוב?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה!

אני לא רוצה להכנס לויכוחים אידיאולוגיים אם היום עמידה בצפירה נחשבת מנהגי גוים או לא. אמנם יש כמה נקודות שרציתי להבהיר ואותם צריך לקחת בחשבון:
אי עמידת דום בצפירה עלולה להתפרש ע"י הסובבים שאתה מזלזל בכבודם של הנופלים במערכות ישראל. ואפשר בקלות להגיע לעברה החמורה של חילול ה'.
לכן יש לעמוד בצפירה, אך כדי לתת לעמידה הזאת הקשר יהודי ורוחני, תאמר תהילים על הנופלים.

בברכה,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן