צפירה ביום הזיכרון

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/04/02 04:40 כז בניסן התשסב

שאלה

ישנם הנוהגים לקרוא בזמן הצפירה תהילים וטוענים שהצפירה היא מנהג גויים. לדעתי, הצפירה גורמת לאדם לעצור ממירוץ החיים ולהקדיש 2 דקות למחשבה. אולם כשכולם קוראים תהילים מסביבך, מאבדים את העוצמה של הצפירה. ברצוני לדעת מהי עמדת ההלכה בעניין ומדוע יש הקוראים תהילים בזמן זה. תודה רבה על ההתייחסות.

תשובה

בס"ד

יש כאלה שנוהגים כל שנה להתווכח האם לעמוד בצפירה או לומר הלל ביום העצמאות וסביב זה נע כל החג שלהם. ויש כאלה שכל שנה עוסקים בזה רק בחמשים אחוז מזמנם.

אני מציע לך לעשות מה שליבך אומר לך. לעמוד בדממה או לומר תהילים ולא להסתכל כלל מה עושים אחרים.

המחלוקת בנינו היא אם כל חטאת.
והשתיקה בענין זה היא הכבוד הגדול ביותר והעילוי נשמה הגדול ביותר שאפשר לעשות לחיילים שנהרגו על קדושת העם והארץ.
הי"ד.

חיזקי ואימצי בדרכך. ואם תעשי כן באמת ילמדו ממך ארחים וכך תשפיעי פי אלך ויותר מאשר בויכוח שאינו מביא כלום.

שוב
חיזקי ואימצי