צפירה ביום הזיכרון

חדשות כיפה הרב שי פירון 09/04/02 04:44 כז בניסן התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב!

רציתי לשאול לגבי הצפירה ביום הזיכרון. מדוע יש הקוראים תהילים בזמן הזה? מהי עמדת ההלכה בעניין זה, האם זהו מנהג גויים? האם אסור להתייחד ולחשוב בזמן הצפירה? כיצד עדיף לנהוג?

תשובה

ב"ה

שלומות!

מותר ללמוד מגויים מנהגים שאינם לשם עבודה זרה ואין הם נעשים סתם כך אלא מתוך רעיון כזה או אחר. לכן, אנו לומדים מהגויים הרבה מאוד דברים. "חכמה בגויים - תאמין". ולכן, אני חושב שיש הגיון רב בכך שעוצרים את החיים ומזדהים עם הנופלים. "לך דומיה תהילה". בשקט, מתוך התכנסות פנימה. לא בטוח שצריך לומר תהילים. זו שאלה של הרגשה. זו שאלה של תחושה.

בברכה,

שי