צניעות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 24/03/09 20:34 כח באדר התשסט

שאלה

שלום רב

שאלתי היא : האם החומרה של ללכת עם מכנסיים במקום חצאית היא כמו החומרה של ללכת עם שרוול קצר ולא עם שלושתריבע ?

תודה רבה.

תשובה

לרננה שלום ושמחה,

לא שמעתי על חומרה ללכת עם מכנסים במקום חצאית אלא להיפך - אם תרצי תסבירי דברייך.

תמצית דיני צניעות לבוש בת ישראל -
לכתחילה יש לכסות [לא בצמידות] כל מקום פרט לפנים וכפות ידיים [כיסוי כפות רגלים הוא הידור].

יש מקום לא לכסות מפרק היד ועד המרפק ומהקרסול עד הברך [שהברך לא תראה בשום מצב]

אם קרה והתגלה המרפק יש לזה על מה לסמוך אבל אין זה נכון להתלבש כך מראש.

בברכה דוד לוי