צניעות בקרב המשפחה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 30/01/19 11:58 כד בשבט התשעט

שאלה

אני נוהגת שלא ללכת עם חולצות שלא עוברות מרפק בציבור הרחב!

אבל הפיג'מה שלי לא עוברת מרפק אך אני לא הולכת איתה בציבור הבנים היחידים שרואים אותי הם אבי ואחי הגדול!

האם יש פה בעיתיות???

תשובה

לשואלת שלום

כל הכבוד על שמירת הצניעות, נושא המלא בנסיונות קשים. יישר כוחך.

באופן כללי צריך לשמור על כל גדרי הצניעות עם בני המשפחה כמו בחוץ.

יחד עם זאת, מותר ללבוש מכנסים של פיג'מה בתוך הבית מולם, ובלבד שהם נשיים ורחבים, ואינם שקופים. בעניין החולצה - יש ללבוש חולצה עד המרפק ליד אבא ואח.

אסיים בדברי הרב שמואל אליהו שליט"א, רבה של העיר צפת:

צניעות בתוך הבית היא נושא חשוב מאין כמותו. הוא מעורר את הצניעות הפנימית האמיתית. הוא מרגיל לצניעות בסיסית. וזה מתחיל ממנעול או מפתח לחדר שירותים או מקלחת. זה קשור בלבוש שמסתובבים בו בבית, אחרי ולפני המקלחת. לפני ואחרי השינה. לפני ואחרי הים.

זה קשור לשפה שמדברים בה. לנושאים שמדברים עליהם. לסגנון דיבור ולהרבה פרטים קטנים אחרים שמצטרפים לדבר שנקרא "אצילות".