צניעות

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 12/04/07 23:42 כד בניסן התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב,

בקיץ נורא קשה לי לשמור על צניעות מבחינת האורך של החולצה,חם לי נורא בקיץ ואני לא מסוגלת ללבוש חולצה ארוכה ומתאימה לקיץ,ואני באמת רוצה ללבוש,אבל זה באמת מפריע לי..

מה אני יכולה לעשות?

התייעצתי עם אחותי שהיא חרדיה שלובשת בכלל ארוך כל השנה,והיא אמרה שזה עניין שלהאמין בזה.

ואני מאמינה שצריך לחסות,אבל זה פשוט לא הולך לי! מה לעשות???!

בתודה,שבת-שלום!

תשובה

לא רק לך חם בקיץ. לכולנו חם.
גם לשבטים בג'ונגל חם. ואת ודאי יודעת מה הם לובשים, כי קשה להם.
גם אני סבור, שאם ברור לך כיצד ראוי להתלבש, והרי גם את ודאי קבעת מינימום שלא שייך לרדת ממנו, אז יותר נכון ללמוד מהו המינימום שקבעה לנו ההלכה. זו ראיה יותר אובייקטיבית. וכאשר יהיה ברור לך שכך יש להתלבש, לכסות עד הצואר, ובידיים לפחות עד אחרי המרפק, אז גם ילך לך.
קיץ נעים!