צניעות

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 10/04/07 15:19 כב בניסן התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב! אני בחורה בת 21 האם יש איסור ללכת עם מכנסיים רחבות בבית?! מצפונית אני לא יכולה כי "כבודו מלא עולם" אבל האם באמת יש איסור ללכת ככה בבית? זה לא צנוע?!

תשובה

הרגשתך אכן תואמת את ההלכה.
אמנם ודאי יש הבדל בין מקום בו נמצאים אנשים רבים והצניעות שלך מהווה גם התייחסות אליהם, לבין מקום בו את נמצאת עם עצמך והצניעות מתייחסת רק אלייך. אולם בהלכות לבישת בגדים אומר השלחן ערוך ממש את המילים שלך: "אל יאמר הנני בחדרי חדרים מי רואני כי הקב"ה מלא כל הארץ כבודו".