צניעות

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 06/12/06 21:29 טו בכסלו התשסז

שאלה

למה בנות צריכות להתלבש בצניעות?

תשובה

בעזה"י

שלום,

לא רק בנות צריכות להתלבש צנוע- גם בנים חייבים בהלכות צניעות ובלבוש צנוע ומתאים...
אלא שבאופן טבעי מכיוון שבנים ובנות שונים אחד מהשני- הם לובשים בגדים שונים אחד מהשני.
ומכיוון שהם לובשים בגדים שונים אחד מהשני- גדרי הצניעות שלהם שונים...

באופן כללי, נשים נבראו עם כח גדול יותר למשיכה גופנית (לא סתם כונו במשך השנים "המין היפה").
הכוח הזה מפתה נשים ובנות רבות להשתמש בו גם בצורה מופרזת ולא במקומות הנכונים- לכך קבעו חז"ל גדרי צניעות לנשים= השתשמשי בכוחותיך במקומות ובמצבים הנכונים והטהורים יותר.

אצל גברים, עד הדור הזה, באופן טבעי היו פחות בעיות של לבוש לא צנוע ולא ראוי (אם כי בדור האחרון מתרבות גם בעיות הלבוש אצל הגברים) ובאופן טבעי העיסוק בגדרי הצניעות שלהם היה מצומצם יותר...

יש עוד הרבה לדון בנושא ואני ממליץ מאד לבדוק עוד תשובות באתר וגם בספרים שעוסקים בנושא...

בהצלחה רבה,
אור
צוות ישיבת צפת