צניעות

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 22/01/07 14:59 ג בשבט התשסז

שאלה

בעזרת ה' ובהשתדלותנו-ג' שבט ה'תש"סז

שלום ותודה מראש!

רציתי שתסביר לי מה כוחה של חצאית....

ולמה מותר ללכת עם חצאית רחבה אבל עם מכנסיים רחבות מאוד אי אפשר?

אני הולכת רק עם חצאית אבל לא תמיד אני מבינה למה...

ושוב תודה מראש..

שלומית

נ"ב- מה ההבדל בין חצאית ק-צ-ר-ה למכנסיים?

מכנסיים יותר צנועים... לא?!

יומטוב! שלומית.

תשובה

שלום לך.
את התשובה לשאלתך כתבת בעצמך,ואני אסדר את הדברים.
השאלה העולה מדברייך היא "מה כוחה של צניעות",
שכן יכולה להיות חצאית שהיא מאד לא צנועה ולעומתה מכנסיים שבעיית צמידותם לגוף כמעט ולא קיימת.

כוחה של הצניעות הוא עצום. היא הדרך להראות כלפי חוץ את מה שמתחולל בנפשנו פנימה. את הדרך בה אנו תופסים את עצמנו ואת המשמעות של עבודת ה' עבורנו.
לא מדובר רק בתחום הלבוש אלא גם בתחום ההתנהגות. לעתים, הדרך בה אנו מתנהגים מושכת תשומת לב ויכולה להיות בעייתית למרות שאנחנו לבושים בשיא הצניעות.

רבים אסרו מכנסיים מסיבות שונות ואת הדעות השונות תוכלי למצוא ע"י חיפוש פשוט כאן באתר- החל מהאיסור של "לא ילבש" ועד לבעית הצניעות של רוב המכנסיים, אליה התייחסתי גם אני בתשובתי.

כל טוב. אריאל.פ. (המשיב אינו רב)