צניעות

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 07/01/07 00:31 יז בטבת התשסז

שאלה

שלום רב!

האם מותר לי שבנות יראו אותי בלי חולצה ועם מכנס קצר?אני לא מדבר סתם ככה אלא בטיולים שצריך להיכנס למים,ונקלעתי כמה פעמים למצב הזה, שהייתי רק עם בגד ים.

תשובה

שלום לך.

יש להתייחס בכובד ראש לנושא הצניעות. אנו מצווים לא רק על כיסוי מקומות אינטימיים בגוף, לבנים ולבנות, אלא גם על התנהגות שהיא צנועה.

על האדם לעשות הכל ע"מ שלא להקלע למצבים בהם המציאות שנוצרת אינה צנועה. ולכן, אם אתה יודע שבטיול מסוים יש קטע שבו חייבים להתפשט, עליך להמנע מלצאת לטיול כזה.

יש תשובה יפה של הרב שמואל אליהו, שמסבירה את הנושא:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=17726

בהצלחה לך,
רבה צניעות וקדושה בעצמך ובעם ישראל.

נחום.