צניעות

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 03/11/11 16:34 ו בחשון התשעב

שאלה

שלום לכבוד הרב,

שמעתי שיש רבנים שמתירים לבנות ללבוש מכנסיים,למרות שדעת רוב הפוסקים שאסור.(לפי מה שהבנתי).

השאלה שלי באיזה מכנסיים מדובר ? האם מדובר במכנסיים רחבות מאוד ? ("שרוול") ? או שמא מכנסיים ארוכות שאף חילוניות לובשות?

השאלה היא לא הלכה למעשה אני בן ואני שואל כי כחוזר בתשובה קשה לי לקבל שאפשר שבת יכולה להיות צנועה במכנסיים רגילות וארוכות אך צמודות כמו שחילוניות לובשות.

תודה לרב !

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

מי שמתיר מכנסים לבנות, מתיר במכנסים ש
א. מיוחדות לבנות.
ב. רחבות שאין רואים בהם את תנועת הגוף בתוכן.
ג. ארוכות.

פעמים מכנסים שכאלו צנועות יותר מכל מיני חצאיות צמודות שקיימות בשוק.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן